MirejalogoIllustrator6

Aktuellt från Mireja 2012

29 november, Beslut att Kunskapskanalen visar dr Neufeld i svensk TV!
Idag kom beslutet att sända hela dr Neufelds heldagsseminarium, "Varför lyssnar inte Kalle på sin lärare?", i Kunskapskanalen med svensk textning, och därefter på nätet! Ett fantastiskt genombrott för det relationsinriktade synsättet i skola och föräldraskap. Sändningstider och länkar här.
 


12 november, Dr Gordon Neufeld ger välbesökt seminarium i Stockholm
Dr Gordon Neufeld är en pionjär i förståelsen barns och ungas utveckling och de utmaningar som föräldrar, förskola, skola och samhälle idag ställs för i västvärlden. Dr Neufeld kommer nu till Sverige för femte gången till ett seminarium som ser ut att bli mycket välbesökt. Läs mer här.
 


7 november, Åland visar intresse för ett relationsinriktat synsätt
Redan efter ett par månader på Åland väcks lokalt intresse för Mireja och det relationsinriktade synsättet på skola och familj. Med tanke på det ringa befolkningsunderlaget är intresset utomordentligt stort. Frågorna som ställs visar på en delvis annorlunda familjekultur. Läs mer här.
 


1-4 november, Global Home Education Conference 2012 i Berlin
Världens första globala hemundervisningskonferens blir verklighet och samlar 175 deltagare från 26 länder och fem kontinenter – en verklig styrkedemonstration. Mirejas Jonas Himmelstrand fick förtroendet att vara både ordförande och koordinator. Läs mer här.
 


3 juli, ROHUS berättar under Almedalsveckan om svenska familjer i exil
För andra året i rad arrangerar Riksorganisationen för Hemundervisning i Sverige, ROHUS, ett event under Almedalsveckan, "Hemundervisande svenskar i exil berättar". Läs mer här.
 


30 maj, Möte om hemundervisning hos finska Utbildningsstyrelsen
I egenskap av hemundervisande exilsvensk på Åland inbjöds Jonas av den finska hemundervisningsorganisationen, Suomen kotiopettajat, till ett möte med den nye generaldirektören på finska Utbildningsstyrelsen (motsvarar svenska Skolverket). Läs Jonas egen berättelse om händelsen här.
 


26 maj, Jonas Himmelstrand intervjuas i tyska Die Weltwoche
Journalisten Daniela Niederberger från tyska Die Weltwoche träffar Jonas, på tillfälligt besök i Sverige, för en intervju om svensk familjepolitik. Resultatet blir en uppmärksammad artikel på tyska, "Was, Ihr Kind ist nicht in der Krippe?". Länk finns här.
 


12 maj, Jonas Himmelstrand talar på FreedomFest i Stockholm
För andra året i rad talar Jonas på FreedomFest i Stockholm på temat "Staten och hemundervisningen". Talet får förstås en särskild innebörd efter exilen. Arrangörerna beskriver honom som en frihetskämpe. Talet kan ses här.
 


3-4 mars, Jonas Himmelstrand talar för Le Leche League i Irland
På irländska La Leche Leagues årliga konferens i Sligo på Irland talar Jonas om problemen med svensk familjepolitik och om anknytningens betydelse för barns och ungdomars uppväxt och mognad. Läs mer här.
 


9 februari, Mirejas grundare "utvisas" av Uppsala kommun
En begäran om ett vitesutdömande på 180 000 kr och ett vitesföreläggande på ytterligare bortot 100 000 kr, samt ett besked från Socialtjänsten att Jonas Himmelstrands barn inte kunde garanteras säkerhet i Sverige – det blev i praktiken en utvisning och denna dag flyttade familjen till Åland. Läs mer.
 


5 januari, Mirejas grundare leder global hemundervisningskonferens
Under hösten 2011 togs de första stegen för att arrangera världens första Global Home Education Conference. Med flera miljoner framgångsrikt hemundervisade barn runt världen var det dags för en konferens. Jonas Himmelstrand blir konferensens ordförande. Läs mer!
 


Äldre nyheter från 2011
Äldre nyheter från 2009-2010

Mirejas utskickslista

Nu kan du skriva upp dig på Mirejas utskickslista och få nyhetsmejl då och då om våra aktiviteter.

Skriv upp dig HÄR!

item9
item1a
item2a
item3
item4
item5
item6
item8